Mladý jačmeň
 
Enzymaticky aktívna šťava z lístkov mladého jačmeňa v podobe prášku. Obsahuje celé spektrum enzýmov, vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín v prírodnej forme.
 
Vďaka čomu je šťava z mladého jačmeňa taká účinná?
 
Náročné štandardy výroby Mladého jačmeňa a pestovanie organickou cestou, t.j. zásadne bez použitia pesticídov a herbicídov zaručujú dokonalú čistotu. Mladé listy jačmeňa sú zbierané v dobe, keď dosahujú 20 až 25 centimetrov, lebo v tejto prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pestovaním na úrodnej pôde získava mladý jačmeň vysoký obsah minerálnych látok, bielkovín.

Listy sa pozbierajú, opláchnu, vylisujú a získaný extrakt sa rýchlo suší pri teplote do 31 °C. Tak vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu enzymaticky aktívnej šťavy s jemnou chuťou. Prášok obsahuje čistú rastlinnú miazgu. Účinné zložky sa nepoškodia a doteraz je to najšetrnejší spôsob spracovania, bez nutnosti použiť konzervačné a stabilizačné látky.
 
"Mladý jačmeň je príjemne chutiaci koncentrát, ktorý do bežnej stravy navracia minerály, vitamíny, aminokyseliny a azda i ďalšie výživové faktory, ktoré doposiaľ neboli objasnené." Richard A. Passwater, PhD. (biochemik, autor kníh: Super výživa – megavitamínová revolúcia a Supervýživa pre srdce).
 
Charakteristika
Ako užívať mladý jačmeň?