Škoricový čaj
 
Škoricový čaj má výrazný hypoglykemický účinok, obsahuje látky s protizápalovými  a antioxidačnými vlastnosťami. Obsah aromatických aldehydov dáva škoricovému čaju príjemnú sladkastú chuť bez nutnosti ďaľšieho dochucovania. Vôňa škoricového čaju stimuluje mozgovú činnosť k vyššej výkonnosti.
 
Odporúčaná účinná dávka na prípravu porcie čaju predstavuje 1 až 3 g mletej škorice zaliatej 300-500 ml vriacej vody.  Po odstátí sa vytvoria  dve oddelené vrstvy, usadeninu pevných častí treba oddeliť opatrným zliatím (bez premiešania) do inej nádoby.
 
Najvýraznejším účinkom škoricového čaju je hypoglykemický efekt – zníženie hladiny glukózy v krvi. Čaj sa odporúča konzumovať po jedle aby nedochádzalo k nežiadúcej výraznejšej hypoglykémii. Ak užívate lieky znižujúce hladiny glukózy – perorálne hypoglykemiká, užívanie škoricového čaju je potrebné konzultovať s lekárom z dôvodu sčítania hypoglykemických účinkov a možného výskytu závažnejšej hypoglykémie.
 
Protizápalové a protizrážanlivé (antiagregačné) účinky škoricového čaju je možné využiť aj ako prirodzenú, podpornú súčasť liečby žilovej trombózy alebo ako prirodzenú diétnu  prevenciu.