Produktová rada OMEGA-3 HP natural |
Čisté omega-3 a skvelá chuť |
Produkty OMEGA-3 HP natural sú výnimočné
|
Pri produktoch NUTRACEUTICA platí: viete, čo kupujete:
Nepoužívame syntetické formy vitamínu E. Nutraceutica ako prvý výrobca aplikuje jedinečný prírodný vitamín E úplného spektra, nazývaný tiež vitamín E 2. generácie. Biologické účinky sú v niektorých prípadoch 50-krát vyššie v porovnaní so syntetickými formami vitamínu E, ktoré bežne pridávajú iní výrobcovia tekutých rybích olejov.
Veľa zákazníkov si možno neuvedomí, že rybie oleje vo forme kapsúl sú často neznámeho pôvodu, vyrobené z neoveriteľných zdrojov pochádzajúcich z Južnej Ameriky alebo Číny, prípadne z oblastí s ekosystémom zaťaženým nadlimitným obsahom toxínov. Produkty kompromisnej kvality často obsahujú pridané syntetické antioxidanty /tokoferol acetát – syntetická forma vitamínu E/ zabezpečujúce stabilitu voči zrýchlenej oxidácii oleja.
NUTRACEUTICA rybie oleje sú vyrobené z najkvalitnejšej základnej suroviny – rybieho oleja produkovaného najväčším Európskym výrobcom Lysi Island s certifikovaným systémom kvality. Výrobca suroviny patrí k svetovým expertom na morské tuky.
Najvyšší stupeň čistoty zabezpečuje vysokú stabilitu aj bez prídavku axtioxidantov a syntetického vitamínu E. Kvalita suroviny je stabilne výnimočná, čo zabezpečuje vysoký obsah omega-3 EPA, DHA, ALA a bohatosť obsahu prírodných omega-9 mastných kyselín.
Starostlivým výberom vhodných druhov severských rýb obsahuje OMEGA-3 HP natural rybí olej bez použitia technológie koncentrovania až 20% EPA, 13% DHA a 7% ALA. Celkový obsah omega-3 dosahuje hodnotu presahujúcu 40%! Priamym dôkazom vysokého obsahu nenasýtených mastných kyselín je riedka konzistencia oleja, tekutosťou veľmi podobná obyčajnej vode.
|
Sviežosť: absolútne žiadna vôňa a chuť po rybách!
|
Z dôvodu predchádzajúcich nepríjemných skúseností s užívaním rybích olejov iných výrobcov sa mnohí ľudia vyhýbajú konzumácii v tekutej forme. Produkty OMEGA-3 HP sa odlišujú. Chutia skvelo, pretože sú čerstvé a zároveň zbavené zápachu. Výskumy dokázali, že vyskytujúci sa nepríjemný zápach je spôsobený oxidáciou a rozkladom molekúl tukov. Oxidované polynenasýtené tuky sú zdrojom voľných radikálov.
Výrobný proces rybích olejov OMEGA-3 HP používa vo všetkých stupňoch ochrannú dusíkovú atmosféru alebo vákuum – neprítomnosť akejkoľvek atmosféry. Oxidácia bez prístupu kyslíka jednoducho nie je možná, preto si olej zachováva svoju čerstvosť, chemicky sa nemení. Pri výrobnom procese sa prísne sleduje teplota, aby nedochádzalo k rozkladu molekúl. Väčšina operácií sa vykonáva pri nízkej teplote. Pri oddeľovaní zmesi surového oleja od mäsa a vody sa v extrakčných tankoch používa minimálna vhodná teplota zachovávajúca kvalitatívne parametre produktu.
Takmer všetky omega-3 koncentráty v kapsliach alebo bežné produkty vysokej čistoty sa získavajú takzvanou molekulárnou destiláciou. Samotný rybí olej nie je dostatočne prchavý na to, aby ho bolo možné destilovať za zníženej teploty. Za účelom umožnenia špecifickej destilácie a získania buď koncentrátov alebo čistejších produktov sa prirodzený rybí olej – triglycerid musí najskôr chemicky zmeniť na etylestery mastných kyselín, ktoré majú fyzikálne vlastnosti umožňujúce tzv. molekulárnu destiláciu. Po destilácii sa etylestery opätovne zložitým chemickým postupom prevádzajú späť na triglyceridy. To výrazne predražuje výsledný produkt, preto mnoho výrobcov tento stupeň vynecháva. Do omega-3 kapslí sa často používajú lacnejšie a zároveň biologicky menej využiteľné etylestery mastných kyselín.
Rybie oleje OMEGA-3 HP natural nevyužívajú pri čistení žiadne chemické zmeny molekúl – hydrolýzu, esterifikáciu, deesterifikáciu a spätný prevod voľných mastných kyselín na triglycerid. Nepoužívajú ani metódu čistenia molekulárnou destiláciou. Pri čístení sú použité výhradne kombinácie viacerých fyzikálnych metód zachovávajúce nezmenený, prírodný charakter oleja.
Analýzy nezávislých laboratórií pravidelne potvrdzujú výnimočnú čerstvosť niekoľkými parametrami. Množstvo ľudí uvádza benefity v podobe lepších výsledkov pri užívaní čistených prírodných rybích olejov ako pri užívaní koncentrátov, pri ktorých sa mení obsah prírodných látok a vitamínov.
|
Vždy vynikajúca chuť: natural alebo s prírodnými ovocnými silicami chutia skvelo!
|
Dodržiavaním vysokých štandardov na čerstvosť sú produkty OMEGA-3 HP výnimočne čerstvé bez akéhokoľvek zápachu a chuti po rybách. Dôkazom najvyššej čistoty a neprítomnosti nepríjemného zápachu je výnimočne čistý prírodný rybí olej, bez príchute a bez akýchkoľvek aditív – OMEGA-3 HP natural, vhodný na priame užívanie alebo ako prídavok do studených jedál.
Pridávanie ovocných vôní do ochutených olejov umožňuje produktom získať atraktívnu a skvelú chuť uprednostňovanú viacerými konzumentami pri priamom užívaní po lyžičkách, čo vedia najlepšie oceniť deti. Prírodné rybie oleje v tekutej forme môžu užívať rovnako ľudia s ťažkosťami prehĺtania a starší ľudia. Produkty OMEGA-3 HP natural lemon a OMEGA-3 HP natural pomaranč sú jemne ochutené citrónovou alebo pomarančovou arómou.
|
Čistota: žiadne ťažké kovy, pesticídy, dioxíny ani PCB
|
Všetky produkty OMEGA-3 HP označené symbolom HP = high purity = najvyššia čistota – vysoko prekračujú kvalitatívne parametre požadované Európskym liekopisom. Sú teda čistejšie a čerstvejšie ako klasický rybí olej (oleum jecoris aselli) predávaný v lekárňach alebo ryby, ktoré bežne konzumujeme. Prísny systém kontroly kvality začína starostlivým výberom vhodných druhov rýb s prirodzene najnižším obsahom toxínov a vysokým obsahom omega-3.
Rybie oleje sa filtrujú a vinterizujú. Ochladením na presnú teplotu a stanovený čas dochádza k zmrznutiu nasýtených tukov, ktoré sa následne oddeľujú filtráciou. Oleje sa čistia adsorpciou na ultra jemne mletý prírodný minerál, čím sa zbavujú ťažkých kovov.
Filtráciou cez aktívne uhlie sa zbavujú pesticídov, ktoré sú odplavované do morí a ich stopy sa zachytávajú v rybách.
Rybie oleje sa odpachujú prebublávaním vodnou parou vo vákuu za nízkej teploty. Taktiež sa zbavujú sa vlhkosti, čo prispieva k zvýšeniu trvanlivosti a zachovaniu čerstvosti výsledného produktu. Nakoniec prebieha pravidelné testovanie nezávislými laboratóriami s garanciou dosiahnutia úrovne nedetekovateľnosti kontaminantov.
Kvalita produktov sa v záverečnej fáze distribúcie testuje nezávislým slovenským akreditovaným laboratóriom, ktoré vystavuje analytický certifikát potvrdzujúci deklarovanú kvalitu. Výsledné produkty sú čistejšie ako pôvodné zdroje – ryby, z ktorých boli získané.
|
Pravdivé označenie obsahu: žiadne syntetické aditíva
|
Rybie oleje OMEGA-3 HP natural obsahujú výlučne prirodzené formy tukov, odborne pomenované triglyceridy. Ochutené oleje obsahujú prírodné silice farmaceutickej kvality vyťažené z kôry citrónov alebo pomarančov. Kvalita prírodných silíc je kontrolovaná na obsah pesticídov a ťažkých kovov.
|
Vysoká vstrebateľnosť: prirodzené triglyceridové formy
|
Tuky – triglyceridy obsahujú v molekule viazaný glycerol, ktorý stabilizuje molekulu v jej prirodzenej forme. Rybí olej v neprirodzenej, syntetickej etylesterovej forme býva často používaný do kapslí. Má nižšiu stabilitu a vyššiu náchylnosť na rozklad.
Pri trávení prirodzeného rybieho oleja prebieha konverzia na jednoduché mastné kyseliny. Po vstrebaní cez epitelové bunky sa voľné mastné kyseliny znovu zoskupujú a viažu s glycerolom na triglyceridy. V prípade, že glycerol chýba (pri syntetických etylesteroch), mastné kyseliny nemôžu konvertovať späť na triglyceridové formy. Mastné kyseliny konvertované na triglyceridy sú lepšie chránené pred oxidáciou a v tele vytvárajú menej voľných radikálov. Všetky produkty OMEGA-3 HP natural sú v prirodzenej triglyceridovej forme s optimálnou vstrebateľnosťou.
|
Rybie oleje pre dokonalé vstrebávanie špeciálnych zložiek výživy |
Za účelom doplnenia špeciálnych výživových zložiek a mikroelementov boli vyvinuté rybie oleje s organicky viazaným jódom, s vitamínom D, koenzýmom Q10 a prírodným vitamínom E úplného spektra.
Rybí olej s organicky viazaným jódom obsahuje organicky viazaný jód s vysokou vstrebateľnosťou a biologickou využiteľnosťou. Bežne dostupné anorganické zdroje jódu sú z veľkej časti vylučované a biologicky nevyužité, najmä pri oslabenej enzymatickej funkcii peroxidáz štiepiacich anorganické jodidy. Rybí olej s vitamínom D umožňuje rýchly nárast potrebných hladín vitamínu D bez rizika predávkovania vitamínom A. Na rozdiel od oleja z treščej pečene neobsahuje žiaden A vitamín a zároveň obsahuje 4-krát viac vitamínu D. Tuk umožňuje ideálne vstrebávanie vitamínu D a vytváranie telesných zásob. Rybí olej s koenzýmom Q10. Prečo by ste mali vyhadzovať 2/3 koenzýmu Q10 do koša, ako je tomu u bežných kapsúl? Koenzým Q10 rozpustený v rybom oleji sa vstrebáva bez obmedzenia, tuk predstavuje ideálny prenášač tejto dôležitej látky zabezpečujúcej energetický metabolizmus buniek.
|