Ako si vybrať

Chlorella je bohatým zdrojom živín.
Obsahuje 60-70% bielkovín, 8% vlákniny, 2% oligo- a polysacharidov, 2 až 3,5% chlorofylu, karotenoidné farbivá, 10% tukov s obsahom esenciálnych mastných kyselín, vitamíny, kyselinu listovú, minerálne látky, 1% draslíka a 0,15% železa. Je najbohatším potravinovým zdrojom chlorofylu.
 
Zastúpenie jednotlivých nutričných zložiek sa môže líšiť podľa podmienok, v ktorých chlorella rástla. Chlorelle vyhovuje stabilné subtropické klíma, slnečný svit a isté prostredie. Najkvalitnejšie Chlorelly – sa vyznačujú najvyšším percentuálnym zastúpením chlorofylu a bielkovín. Produkujú v subtropickej, tichomorskej oblasti koralových ostrovov špeciálnou out-door technológiou kultivácie, riasy dosahujú  až 3,7% obsah chlorofylu, zvýšený obsah proteínov do 70% a zvýšený obsah karotenoidných farbív. Špičkovú kvalitu dosahujú japonskí výrobci s najdlhšou tradíciou výroby.
 
Chlorella s  relatívne vyšším obsahom chlorofylu, bielkovín a karotenoidov umožňuje znížiť dávkovanie pri zachovaní rovnakého očistného a regeneračného účinku. Toto je výhodné najmä pri užívaní ženami po menopauze a mužmi u ktorých by pre vysoký obsah železa mohlo dochádzať k škodlivému hromadeniu železa. Železo má biologický polčas niekoľko rokov a takmer vôbec sa nevylučuje.